Кошик

ЕЛЕКТРОНІ КНИГИ VS ПАПЕРОВІ

04.02.2017
Thumbnail Image 1

 

Шалений час – цифровий. Цифровими стають, ні, вже стали, газети, журнали, телебачення, фотографії, листи, розмови, навіть гроші… Незмінним і практично незамінним атрибутом сучасної людини стає смартфон – без нього, як без рук.

Звичайно, так само і книга має підлаштовуватись під вимоги майбутнього, змінюючи свої формфактори, принаймні, частково.

Так, так, знаємо, ми всі любимо читати паперові книжки - відчуття живої книжки в руках, запах, шеліст сторінок… це щось особливе. Важко пояснити, але всі розуміють, про що йдеться :) Попри це, сьогодні поговоримо про плюси цифрових форматів. 

 

1. Електронні та аудіо книги дарують нам чудову можливість читати більше та частіше. Адже ми можемо слухати книжки за кермом автомобіля або під час ранкової пробіжки, можемо читати електронну книжку дорогою на роботу у вагоні метро або трамваї (не дуже зручно тягати за собою товстезну паперову книжку). Де б ти не перебував – твої книги завжди з тобою. Тільки вчасно заряджай смартфон ;)

 

2. Електронні книжки допомагають економити ваші гроші, адже зазвичай коштують значно менше, ніж їх паперові аналоги. І вам не доведеться переплачувати за надлишкову вагу багажу під час подорожей – завантажуйте скільки завгодно книжок будь-якої «товщини», на розмір вашої сумки це не вплине :)

 

3. Електронні книжки доступні. Купити їх можна в будь-який час і з будь-якого куточку світу (ну ось прикортіло, наприклад, на відпочинку перечитати Маркеса) – wifi вам у поміч ;)

 

4. А ще, електронні книги можна читати у темному приміщенні.  Ну така собі перевега, не впевнені, що це корисно для зору, але якщо залишилось дочитати дві найзахопливіші найдраматичніші сторінки в книзі, а друга половинка нестерпно хоче спати, - це вихід ;)

 

 

5. Ми знаємо одну майже 90-то річну бабусю, колишню вчительку літератури (але ж ви знаєте, вчительки літератури колишніми не бувають )), так ось, вона читає усе життя, і зараз, коли очі вже не ті, віддає перевагу електронним книжкам – бо там можна сильно збільшувати шрифт. Отже, можливість налаштування відображення тексту – перевага.

 

 

6. Зручна система нотаток, це якщо ви звикли читати з олівцем та робити нотатки на полях. І закладка не випадає – плюс.

 

7. Ну і екологічність, звичайно. Під час виготовлення електронних книжок не постраждало жодне деревце :)

 

 

І на останок. Ми дійсно вважаємо, що не так важливо, у якому форматі ви читаєте. Просто читайте. Читайте більше. Просто читайте більше справжньої якісної літератури!

 

Великий вибір ліцензійних книг в електронних форматах 

Підпишись на новини

Отримуй інформацію про новинки

Вхід на сайт