Кошик

КОРОЛЕВА ДЕТЕКТИВІВ АГАТА КРІСТІ - ЦІКАВІ ФАКТИ З ЖИТТЯ ТА ЦИТАТИ

15.09.2016
Thumbnail Image 1

15 вересня 1890 року народилась одна з найбільш відомих у світі авторів детективної прози, непересічна жінка, Агата Крісті. 

Її книги видані накладом понад 4 мільярди примірників (за всю історію людства більше тільки Біблії і Шекспіра) і перекладені більш ніж на 100 мов світу. А її книга «Вбивство Роджера Екройда» у 2013 році визнана найкращим детективом усіх часів та народів (на думку Британської Асоціації письменників детективного жанру).

Цікаві факти:

 

Як нерідко буває з талановитими людьми, Агата страждала на дисграфію – не могла записувати тексти. Всі її твори були надиктовані.

 

Свій перший роман написала на спір з сестрою.

 

Знайомі розповідали про її методи: вона дописувала книгу до останньої глави, потім обирала найменш вірогідного з підозрюваних і, повертаючись до початку, переробляла деякі моменти, щоб підставити його.

 

До вашої уваги найкращі цитати королеви детективів:

 

Сюжети своїх детективних романів я шукаю під час миття посуду. Це така дурна робота, що мимоволі приходить думка про вбивство.

 

Немає більшої помилки в житті, ніж побачити або почути шедеври мистецтва у невчасно. Для багатьох і багатьох Шекспір пропав через те, що вони вивчали його в школі.

 

Найбільше щастя, яке може трапитися в житті – це щасливе дитинство.

 

Той факт, що будильник не задзвонив, вже змінив багато людських доль.

 

Життя під час подорожі – це мрія в чистому вигляді.

 

Агата Крісті, біографія, книги в елекронних форматах, epub, fb2, pdf

Підпишись на новини

Отримуй інформацію про новинки

Вхід на сайт