Кошик

УКРАЇНСЬКІ КНИЖКОВІ БЛОГИ - ДО ДНЯ БЛОГЕРІВ 2022

31.08.2022
Thumbnail Image 1

Booxters не пройшли повз Міжнародного Дня блогерів і долучились до святкування 31 серпня! Представляємо вам добірку блогів, які здались нам найяскравішими в українському інтернет-середовищі. Деякі з них налічують понад кілька років активності, декотрі народились лише нещодавно, але всі вони є дійсними та вітчизняними.

 

Booxters також має безпосередній стосунок до блогерського свята: просто зараз ви читаєте статтю в блозі на нашому сайті, де ви теж можете відчути себе букблогером і завести свій читацький щоденник. Щоб створити рідліст, вам варто завітати на наш Facebook і надіслати слово «букстер» в месенджер. А поки ми додаємо вас до нашої інтелектуальної спільноти, до вашої уваги перелік файних книжкових блогерів-співвітчизників!

 

 

FACEBOOK

 

Тексти і про тексти. Якщо ви любите не тільки читати книги, але й розмірковувати про їхню роль у нашому житті, сміливо підписуйтесь на цей канал. Розважливі думки гармонійно переплітаються з відгуками на окремі книги, а тому тут на вас чекає подвійне задоволення.

 

Книжковий блог Ксенії Близнець. Один з небагатьох книгоблогів у Фейсбуці, де ви знайдете огляди на прочитанки Ксенії, книжкові добірки та чимало літературних новин.

 

Booktube українською. Правда, це не стільки блог, скільки стрічка з відео книжкових ютуб-влогерів. Імовірно, саме на цьому каналі ви зустрінете свого улюбленого буктьюбера, а ми тим часом підготували для вас буктьюберські профілі, які нас вразили найбільше.

 

 

 

YOUTUBE

 

нотатки варварки. Канал веде літературознавиця Тетяна, літературні пізнання якої точно не дадуть засумувати та здивують глядача цікавезними фактами і тонкощами. Завдяки буктьюберці ви дізнаєтесь, як правильно читати класиків, Гоголь – український чи російський автор, і чому в літературі недооцінена роль… котиків.

 

Marie`s Bookshelves. Вчителька зарубіжної літератури, яка не любила читати, а тепер обожнює свій предмет і книжки. Марі підкаже промахи шкільної програми, розповість за що любить книги, які автори підтримують Україну під час війни. А ще проведе екскурсію іноземними книгарнями, зокрема чеськими та угорськими.

 

Kseniia Kellerman. Доволі впізнавана влогерка на українському буктьюбі з різноманітним контентом – від рецензій на книжки до читацьких марафонів. Крім готових відгуків на книги, Ксенія ділиться найпершими враженнями про книгу в процесі свого читання, складає добірки й відверто зізнається, які прочитані книги сподобались їй тільки з часом, а до яких навіть не має наміру торкатись.

 

Eslava Sabio Books. Тут Оля не лише описує враження від прочитаних книг, але й ділиться, які гідні повторного прочитання на її погляд. Влогерка знайомить зі своїми книжками, які мешкають не тільки на полицях, а й у коробках. Крім того, маючи тверду патріотичну позицію, Оля викриває інших українських блогерів у TikTok, які досі не відмовились від російських видавництв і книжкових продуктів. На противагу їм, вона знімає власні відео для ТікТоку, популяризуючи українські видання в сучасній соцмережі. Цим же займаються й інші українці в Буктоці.

 

 

 

TIKTOK

 

ruslana.bookslover. Букток, який заворожує поєднанням красивого візуалу, крутої української музики та атмосферних книжкових оглядів, які хочеться передивлятися ще і ще.

 

katrinka_ilchuk. Буктоцький канал, що ввібрав у себе короткі та змістовні відгуки про книги, відео про письменників і кумедні життєві моменти книголюба.

 

book_fairy_eli. Тут впізнаєте себе у жизі книгомана, натрапите на коментарі про українські видавництва та побачите радісні розпаковки новоприбулих книжок із щирими відгуками.

 

 

 

INSTAGRAM

 

@liubava.hromak. Любава, як і вище згадані книголюби, веде власний однойменний букток з естетикою до книжок, добірками і книгожартами. Але ми воліємо звернути вашу увагу саме на її Instagram: її мальовничі світлини та відверті відгуки зачаровують гостя сторінки, надихають на читання та надають блогові магічної особливості.

 

@roxolania.books. Юлія створює контент з чудовим візуалом і розважливими та захопливими відгуками, які читаються на одному диханні. Завдяки підсумкам із невеличкими коментарями до книг, дуже просто отримати враження про твір і обрати для себе цікаву історію.

 

@vyshnevyjcvit. Зазвичай знана за своїм буктьюбом, Люда має свій інстаблог, який попри війну залишається затишним, теплим і приємним. Це канал про мистецтво і книги з оглядами на них, корисною інформацією, милими світлинами і навіть лотереями, куди так і кортить повернутися знову.

 

 

 

Зачекайте! Чи не надійшло вам сповіщення в TELEGRAM, поки ви ознайомлювались із блогами? Перевірили? Не поспішайте виходити з застосунку – тут також є книжкові канали! Наприклад, нам запам’яталися такі:


Книгоголічне Жабисько. Телеграм-канал з дотепними книжковими мемами, який тримає в курсі літературних подій.


Клуб Анонімних Авторів. Це куточок для письменників, які потребують підтримки та слушних порад. Однак тут же можна дізнатись секрети написання творів відомих авторів, як-от Стівен Кінг, Джейн Остін, Чарльз Діккенс, Ернест Гемінгвей та інших.


in book we trust. Докладні огляди на незвичайні книжки, знайомство з класичною літературою через сучасну музику, екранізації та багато інших цікавинок, що викликає нестримний інтерес до читання.

 

 

Наразі наш перелік добігає кінця. Сподіваємось, хтось зі згаданих блогерів відгукнувся у вашому серці й підживив вашу любов до книг! По-книжковому вітаємо вас із Днем блогера та бажаємо цікавої літератури, читацької наснаги та чуйних однодумців!

Підпишись на новини

Отримуй інформацію про новинки

Вхід на сайт