Кошик

ЧОМУ ЖІНКИ ЛЮБЛЯТЬ ЧИТАТИ ЛЮБОВНІ РОМАНИ

28.07.2017
Thumbnail Image 1

Любовні романи?.. – фу, ні, це не для розумних дівчат! Розумні дівчата читають бізнес-літературу, книги для саморозвитку та інтелектуальну художню літературу.  А усі оці, вибачте, «рожеві шмарклі» - в жодному разі! Як ви могли таке подумати??!!

Є такий стереотип.

Так ось. Це неправда. Багато жінок, розумних, читають і люблять читати любовні романи. Вони можуть в цьому не зізнаватися, бо це як величезна порція морозива із шоколадом на ніч, або чіпси під серіал – смачно, але чомусь соромно. Статистика ж продажів книжок у різних країнах світу, та кількість нових любовних романів, що без упину з’являються у книжкових крамницях, свідчать про те, що це один з найпопулярніших літературних жанрів.

Отже, розмірковуємо на тему що ж приваблює жінок у любовних романах.

 

  1. Можливість розслабити мозок. Так, любовні романи не часто примушують нас думати. Читаючи детективи, трилери, ти постійно щось аналізуєш, намагаєшся відшукати вбивцю, розгадати якусь загадку. Серйозну літературу взагалі читаєш з олівцем у руках, робиш нотатки на полях, відмічаєш важливі моменти. З любовним романом можеш просто розслабитися та ні про що не думати. Чудовий спосіб відключитися після важкого робочого дня, аж нічим не гірший за серіали, комп’ютерні ігри чи бездумний скролінг стрічки соціальних мереж.

 

 

  1. Чоловіки. Ні, звичайно ми любимо реальних чоловіків, бо вони ж реальні. Але не ідеальні - не вміють вгадувати бажання та читати жіночі думки за виразом обличчя, іноді туплять, не розуміючи натяків… та що вам розповідати. Навіть якщо він здається бездоганним, завжди є щось, що дратує: ну там багато часу на роботі проводить, або матуся його намагається впливати на ваше життя, чи друзі йолопи. Інша справа – герої любовних романів! Все в них виходить і всюди вони встигають, завжди з’являються в потрібний час в потрібному місці, рятують героїню, розмовляють з нею, дають поради, люблять її і тільки її… І ніжність з брутальністю досить гармонійно уживаються в його досконалому тілі )) Ну і головне за що жінки люблять тих книжкових чоловіків, не за те, що вони вродливі та багаті, а за те, що вони завжди знають, що і коли сказати жінці. Те, чого, власне, бракує реальним чоловікам ;)

 

 

  1. Різноманітність сюжетів. Так-так, не сперечайтесь! Це ще один поширений стереотип, що начебто усі любовні романи – слащаві та одноманітні. Але це не так. Сюжети багатьох любовних романів можуть бути захоплюючими та різноманітними, відбуватись на тлі різних історичних епох, або навіть бути фантастичними! Шпіони, королі та принцеси, бізнесмени, розкішні вілли, судова зала, лікарня, школа, офіс, джунглі… Єдине, що завжди передбачуване, ну, майже завжди, це гарантований happy end. І це, до речі, ще одна причина любити любовні романи ))

 

 

  1. Талановиті письменники. Ну якщо ми вже взялися розбивати стереотипи, то посперечаємось і з тим, що начебто любовні романи – це така другосортна штамповка, написана примітивною мовою, що не має жодної літературної цінності. Так, це все дійсно, нажаль, часто має місце, але це ж саме можна сказати про будь-який інший літературний жанр. Насправді ж, і цей жанр багатий на якісну літературу. Є багато пречудових любовних історій, легких, вишуканих та розумних, написаних (перекладених) гарною мовою, талановитими письменниками, здатними примусити плакати і сміятися, повірити, відчути, що ти й є та сама героїня, і прожити разом із нею усі її запаморочливі пригоди та почуття. Як правило, якщо знаходиш «свого» автора, перечитуєш усі його книжки.

 

 

  1. Секс. Куди ж без нього ;)  Знаєте анекдот, коли жінка дивилась порно, щоб дізнатися, чи вони в кінці одружаться. Тобто жінкам в сексі важливий сюжет. І любовні романи задовольняють цю потребу. Більшість сучасних любовних романів в тому чи іншому вигляді, в більшій або меншій кількості, містять еротичні сцени. Раніше автори обмежувались описанням пристрасних поцілунків, сьогодні ж, по мірі того як суспільство стає більш відкритим та вільно сприймає відверті теми, сцени сексу в любовних романах стають дедалі пікантнішими. І можуть привнести у життя таку собі перчинку )

 

 

  1. Кохання. І це, мабуть, найголовніше. Усі хочуть любові. І щоб з драмою обов’язково. Усі хочуть вірити у справжнє кохання. Усі любовні романи розповідають про кохання, яке більшість жінок мріє, а часто навіть і не мріє, зустріти у реальному житті. А ті, хто вже зустрів, радо занурюються у вигадані любовні переживання, задля повторного відчуття отого закоханого тремтіння. Ну а автори користуються цим, створюючи все більше і більше нових любовних історій. Чом би й ні, коли є постійний попит.

 


 

Добірка найромантичніших історій кохання

Величезна кількість електронних книжок про кохання на будь-який смак 

Підпишись на новини

Отримуй інформацію про новинки

Вхід на сайт