Сьогодні з нагоди Міжнародного дня туризму пропоную вашій увазі чергову книжкову добірку про мандри далекі й близькі, про мандрівників, таких різних, і таких натхнених. Хтось шукає пригоди, хтось враження, хтось кохання і друзів, а хтось, навіть, сенс життя... Можливо, прочитавши якусь з цих книжок, вам так само закортить дістати старий заплічник/нову валізу та вирушити назустріч світові ;)

 

"Перехожі. Південно-східна Азія", Богдан Логвиненко

epub, pdf, mobi, fb2  

Нотатки тревел-блогера, короткі історії про випадкові зустрічі з абсолютно різними людьми під час подорожі Таїландом, Лаосом, В’єтнамом, Малайзією та Сінгапуром. Портрети таксистів, офіціантів, власників готелів, туристів, звичайних перехожих... Деякі історії по-справжньому чіпляють. Книга написана легко й невимушено, як бесіда із давнім знаймим, що повернувся з відпустки.

 

"Авантюра XL", Артем Чапай

epub,pdf 

Чудова історія-мандрівка. Назва говорить за себе. Півтора року реальних мандрів  автостопом, без грошей і без чіткого плану. Студент кидає роботу й навчання та вирушає «дизелями до Нью-Йорка», а далі, заробляючи на дорогу під час подорожі, проїжджає Мексикою, Кубою, Белізом, Ґватемалою, Гондурасом, Сальвадором, Нікараґуа. Дорогою він, звичайно, потрапляє у пригоди, зустрічає різних людей, знаходить справжніх друзів, по-іншому починає сприймати світ і себе. Як це зазвичай у подорожах й відбувається. Ну й все в стилі sex, drugs, rock’n’roll.

 

"Прогулянка лісами", Білл Брайсон

epub, pdf, fb2, mobi, azw3

 

А ця подорож зовсім інша. Чоловік середнього віку вирушає у подорож рідною Америкою. Та його не цікавлять Нью-Йорк, Великий каньйон і Діснейленд. Його мета - пройтися Аппалацькою стежкою, незвіданими лісами Північної Америки. Він знаходить собі підстаркуватого супутника — добряка й колишнього алкоголіка Катца, і вони разом вирушають на пошуки адреналіну. У них є лише стежка й кілометри незайманої природи. Озброївшись печивом і жартами, друзі неквапливо долають небезпеки й конфузи. На них чекають захопливі краєвиди, дика природа, пригоди та кумедні ситуації. Історія про те, як мандри можуть повернути смак до життя.

 

"Маленька паризька книгарня", Ніна Джордж

epub, pdf, mobi, azw3

На відміну від попередніх книжок, заснованих на реальних подіях, ця історія вигадана. Але ж яка витончена, суто французька. Мсьє Одинак - власник плавучої баржі-книгарні, що багато років простояла пришвартованою у Парижі. Поки одного дня він не приймає гарячкового рішення віддати швартові, звільнитися від минулого та вирушити у річкову подорож Провансом. І в цій подорожі буде більше життя, ніж у цих його попередніх 20 роках спогадів про втрачене кохання. Будуть відчайдушні супутники, вино, зорі, танго, запах лаванди, розмови про книжки, таємниці та пошуки щастя.

 

"Краями Грузії", Олексій Бобровніков

epub,pdf

О, улюблена Грузія! Цілюще гірське повітря, квітуча земля, знову ж таки, вино )), дивовижні легенди, яскраві звичаї та відчайдушна гостинність, неймовірні люди... Від Тбілісі до Батумі, з Колхіди до Местії і Вільної Сванетії, гірською Аджарією і країною пшавів... Вісім чарівних маршрутів, які автор подолав на велосипеді!  Путівник, сповнений іскристого гумору та справжньої любові до цієї землі, захоплює з першої сторінки, і закохує до безтями у країну величних гір, кришталевих джерел і справжніх людей...

Читайте! І подорожуйте!